Laat u verrassen door Icoon Afsluitdijk

Ontdek de cultuurhistorische waarde
van de Afsluitdijk

Het behoud van het bouwkundig erfgoed en de cultuurhistorie staat bij de renovatie van de Afsluitdijk buiten kijf en is een essentieel onderdeel van de plannen. Om te excelleren met de cultuurhistorische waarde van de dijk sluit Icoon Afsluitdijk hierop aan, met een aantal indrukwekkende werken van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde.

Altijd al midden in een
sciencefictionfilm willen zitten?

Dan is Icoon Afsluitdijk uw kans! Het authentieke innovatieve karakter van de dijk zoals waterbeheer, waterveiligheid en mobiliteit weten Daan Roosegaarde en zijn team van experts met licht, duisternis en interactie te accentueren als een ware experience. Zodra u met uw auto door LICHTPOORT rijdt komen de monumentale heftorens tot leven. De dansende lichtlijnen van WINDVOGEL, een vernuftige vlieger die energie opwekt. Een bezoek aan de GLOWING NATURE geeft een interactieve en mysterieuze scene met levende lichtgevende algen. Kortom een bezoek aan de iconische 32-kilometer lange, unieke Nederlandse dijk is een onvergetelijke belevenis die u niet mag missen!

Opening Icoon Afsluitdijk om niet te missen

Maak er een leuk dagje weg of weekend van tussen Friesland en Noord-Holland. Van 17 november t/m 21 januari 2018 na zonsondergang vindt dit grootschalige design & innovatie tentoonstelling plaats. De Afsluitdijk is de 32 kilometer lange dijk die Nederland beschermt tegen het water. De met de hand gebouwde dijk, gerealiseerd in 1932, is een unieke plek in de wereld. Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers en engineers voegen een subtiele tweede laag van licht en interactie toe die de schoonheid van de dijk versterkt. Roosegaarde’s drie nieuwe ontwerpen Lichtpoort, Windvogel en Glowing Nature zijn voor iedereen gratis te bezoeken na zonsondergang. Actuele bezoekersinformatie vindt u op Veelgestelde vragen of de website van Icoon Afsluitdijk.

Kies uw overnachting

Bent u opzoek naar een comfortabele overnachting? Kort of lang overnachten in Friesland kan uitstekend bij Piaam State. Gunstig gelegen in het prachtige rustieke Piaam.

Bed & Breakfast

U verblijft in een van de vijf uitermate ruime gastenkamers. De slaapkamers zijn voorzien van boxspring bedden en een eigen badkamer met een ruime douche, wastafel en toilet.

Luxe vakantie appartement

Het ruime en luxe appartement (140m²) voor maximaal 8 personen is gevestigd in de romp van de boerderij en heeft een eigen ingang. Geniet van de weilanden op uw eigen terras.

Groepsaccommodatie

Gezellig met vrienden en familie verblijven in een luxe comfortabele groepsaccommodatie. U heeft bij ons privacy in uw eigen slaapkamer en de gezelligheid van de sfeervolle ruime huiskamer.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!