Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Had u het al gehoord of gezien?

Het mooie Leeuwarden was in 2018 één jaar lang de Culturele Hoofdstad 2018 van Europa!

Een grote ambitie en droom van vele Friezen die werkelijkheid is geworden. Ontdek en Beleef hoe het Friese volk van het leven geniet en een mooi landschap wil achterlaten voor de volgende generaties. De Friese nuchterheid, authenticiteit en eigenwijze manier van doen laten de Friezen graag aan u en de hele wereld zien. In 2018 is Leeuwarden de metropool van culturele activiteiten en bezienswaardigheden voor een onvergetelijk jaar.
U bent van harte welkom, graag tot ziens!

Nieuws

Volg het laatste nieuws.

Bekijk Meer

Programma

Bekijk het geweldige programma.

Bekijk Meer

Tickets

Koop uw tickets.

Bekijk Meer

Over Leeuwarden 2018

Blijf op de hoogte

Het ontstaan Culturele hoofdstad van Europa

Hoe is het idee titel Culturele hoofdstad van Europa ontstaan? Sinds 1985 wordt elk jaar een stad en vanaf 2004 zelfs twee steden verkozen tot Europese Culturele Hoofdstad. Er is van te voren rekening gehouden welke twee landen aan de beurt zijn om een stad aan te stellen. Binnen een land wordt meestal een competitie gehouden.

De functie van deze mooie titel is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke branding van de Europese culturen tot hun uiting te laten komen en ertoe bij te dragen dat de burgers van de Europese Unie elkaar beter leren kennen. In 2018 is het Nederlandse Leeuwarden de Europese Culturele Hoofdstad, samen met de Maltese stad Valletta.

Leeuwarden de hoofdstad van Friesland

Het veelzijdige Leeuwarden is zowel de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland als de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en telt anno 2016 circa 96.000 inwoners. Wist u dat Leeuwarden de grootste stad is van de Friese elf steden?

Wat te doen in de Leeuwarden?

Zowel voor toerisme als financiële en zakelijke dienstverlening, de overheid en de non-profitsector een zeer interessante en gezellige stad. De diep gewortelde cultuur vindt u onder andere terug in de monumenten, oude architectuur, musea en parken. Voor de zakelijke ondernemers sector is de WTC Expo Leeuwarden een absolute must om te bezichtigen. Toeristen zullen zich zeker vermaken met vele winkels, moderne architectuur, theater en muziek, film, uitgaansleven, evenementen en nog veel meer.

Lekker Weekendje of Dagje weg in Friesland

Wat een luxe, er is een jaar lang zoveel te doen in Leeuwarden dat u een dagje weekendje of misschien wel een week weg wil in Friesland. Een fijne en comfortabele overnachting zou dan wel zo prettig zijn. Kort of lang overnachten in Friesland kan uitstekend bij Piaam State.

Bed & Breakfast

U verblijft in een van de vijf uitermate ruime gastenkamers. De slaapkamers zijn voorzien van boxspring bedden en een eigen badkamer met een ruime douche, wastafel en toilet.

Luxe vakantie appartement

Het ruime en luxe appartement (140m²) voor maximaal 8 personen is gevestigd in de romp van de boerderij en heeft een eigen ingang. Geniet van de weilanden op uw eigen terras.

Groepsaccommodatie

Gezellig met vrienden en familie verblijven in een luxe comfortabele groepsaccommodatie. U heeft bij ons privacy in uw eigen slaapkamer en de gezelligheid van de sfeervolle ruime huiskamer.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!